måndag 16 mars 2009

Ny praktikperiod

Nu är fyra nya tjejer nere i Paris, nämligen Josephine Persson, Tina Barendt, Nathalie Chafchak och Pernilla Landeke. De delar lägenhet och blogg. Om ni vill läsa deras blogg, så finns den på aParis
//Annika

onsdag 4 mars 2009

Hej!

Praktikansvarig, som jag är, tänkte jag skriva en liten rapport om hur läget är just nu på praktikfronten. Vi har två årskurs tre klasser som nu är ute i praktik under tre veckors tid. Sen är det den tredje klassens tur att vara ute i tre veckor. Det är så roligt att ha kontakt med våra praktikplatser, för eleverna får så mycket beröm!

Vi har nu fyra flickor i Paris och det är Angelica, Patricia, Amanda och Mimmi. De delar lägenhet och är hos två olika svenska designers, nämligen Maria Fors och AnikaLena Skärström. Jag har fått mail från flickorna, som skriver att de har det jättebra.

Camilla är i Stockholm hos Lars Walin och jag pratade precis med henne. De har sytt alla Petra Medes (programledaren i melodifestivalen) klänningar. I lördags, när melodifestivalen var i Malmö, hade Petra en lila klänning , och den hade Camilla till och med provat! Härligt att jobba med så vackra klänningar och tyger!

Nathalie och Lotten är hos Lotta Stensson i Los Angeles på Sunset Boulevard. Lotta är en svensk designer som verkligen lyckats. Hennes karriär fick en extra skjuts när Madonna ville ha hela hennes kollektion. Men betala ville hon inte! Nu har Lotta sytt till i stort sett hela kändiseliten. Kolla hennes hemsida och flashfilmen där. Man blir imponerad!

Janni är också i Los Angeles på ett galleri/boutique/designer som heter KIN gallery. Det är också ett väldigt spännande ställe. Jag pratade med Jannis mamma, som berättade att flickorna skulle åka och titta på kändisar under Oscars galan. Härligt sommarväder har de också.

Bujana är i Kroatien hos en designer som heter Blerina Rugova. Bujana har sin syster i Prishtina, som hon bor hos. Jag har inte hört något ifrån henne, men jag hoppas att hon har det bra!

Jasmine och Sanna är i Uppsala i en brudklänningsaffär. Förra perioden var Sanna i London och då lärde hon känna ägaren till denna butiken.

Katja är i Göteborg hos en designer som har ett märke som heter SMID. Gabriella, som hon heter hittade jag på internet när jag letade svenska designers i Barcelona. Nu har hon flyttat till Göteborg och jag tror att det är ett toppenställe att göra sin praktik på!

Sen har vi resten av eleverna i Malmöregionen. En del är på skrädderier, en del i affärer, en på HIPP, någon hos textillärare och någon hos designers. Det är ett roligt jobb att besöka ställena för överallt får vi höra hur duktiga de är!

Om en och en halv vecka är det sista klassens tur. Det var allt för denna gången!
Annika